Derde Wereldoorlog

Lektuur

 
 

Grensverleggend lezen....

Graag verwijs ik U naar enige lectuur die als eye-openers kunnen dienen.

Om te beginnen:

De Spiegelzaal

Voor mij ligt het begin voor het opzetten van deze site bij een bezoek aan Huis Doorn te Doorn. De plek waar de voormalige Keizer Wilhelm II zijn asielperiode doorgebracht heeft. In de museumwinkel lag dit boek De Spiegelzaal, Het Verdrag van Versailles ISBN/ EAN: 9789043901871. Het geeft de sfeer weer tijdens de “onderhandelingen” over het Verdrag van Versailles. Wat droogjes geschreven, maar wel verhelderend. De bizarre relatie tussen de politiek en de media, electorale belangen, vriendjespolitiek... het komt allemaal aan bod. De honger naar meer informatie was bij mij opgang gebracht.


De andere waarheid
Die honger werd alleen maar erger door het boek De Andere Waarheid geschreven door J.H.J Andriessen ISBN: 9789059114999. Absoluut niet verwijzend naar gemene complotten, maar als je het boek doorwerkt ga je daar wel vanzelf in geloven. Dan krijg je het “innerlijke weten” in je wat tegen je zegt: “Er werd in die dagen een vuil spelletje gespeeld, en dat spel was ook NA de Eerste Wereldoorlog zeker niet afgelopen”. Immers; Het kan nooit zo zijn dat de toenmalige smeerlappen in de politiek na de W.O. I in eens brave burgers werden. Je raak ervan overtuigd dat datgene wat in de reguliere geschiedenisboeken staat zeer twijfelachtig is. De auteur Andriessen is in zijn boek heel nauwkeurig te werk gegaan. Geen napraterij of papegaai-werk... nee... Zelf de documenten achterhalen en op zoek gegaan.Vanwege de honger naar informatie over het politieke spel na W.O. I ging ik verder zoeken en kwam ik dit boek tegen: 1939 - Der Krieg, der viele Väter hatte: Der lange Anlauf zum Zweiten Weltkrieg van Gerd Schultze Rhonhof, ISBN 978-3-7892-8229-4. Wat betreft over aanloop naar de Eerste Wereldoorlog lijkt het wel alsof de heren Andriessen en Gerd Schultze Rhonhof
der krieg der viel vater hatte
bij elkaar aan tafel gezeten hebben. Toch beroepen beide auteurs zich op een onafhankelijke zelfstandige speurtocht. Op internet heb ik een uittreksel in het Nederlands neer gezet met een leuke Quiz er in. Hoeveel van de 10 vragen kunt U direct goed beantwoorden ?  Zie www.aanloop-wo2.nl/Aanloop_WO2.html. Maar dat is meer bedoeld om je aan te sporen het boek te kopen en te lezen. Wie Google raadpleegt op de auteur zal zien dat de beste man nogal wat stempels opgedrukt krijgt door “politiek-correcten” die pretenderen de geschiedenis beter te kennen en zeer waarschijnlijk zijn boek niet eens gelezen hebben. Persoonlijk sta ik in voor de integriteit van de auteur ! De “besmette” bronnen die hij heeft geraadpleegd voor zijn boek mogen dan wel wat vreemd overkomen. Maar na een oorlog moet je zowel bij de winnaars als de verliezers te rade gaan voor een objectiever beeld. Dat kan heel verhelderend werken. Wie het boek goed leest zal zien dat hij juist stevig uitpakt tegen die “verdachte” bronnen. Voor wie Duits heeft gehad op de MULO of MAVO is het boek heel goed te lezen. Het verhaal van de auteur gaat van 1870 tot en met 1 september 1939 en hij maakt nog 1 uitstapje naar de aanval van Hitler Duitsland op Rusland. Maar ook hier geen verwijzingen naar enge types als Illuminatie en zo.. En zonder zo’n verwijzing kom je middels dit boek er ook achter dat we door de reguliere massa-media aardig bij de benen worden genomen. Wie nog meer wil weten gaat nog een stapje verder en komt uit bij:
die hintertur zum kriege


Die Hinertür zum Kriege van Charles Callan Tansill, uitgeverij Pour le Merite ISBN-10: 3932381114. Hier geldt dat het handig is om eerst bij www.amazon.de te shoppen en dan rechtstreeks bij de aanbieder het 2-de hands exemplaar te bestellen. In dit boek komt het spel van “onze bevrijder” Franklin Delano Roosevelt uitgebreid aan de orde. Waarom die aanhalingstekens.... dat lees je wel in De Boogeyman... (zie verder op)

In De Achterdeur naar de oorlog wordt de diplomatie t.a.v. Japan uitgebreid onder de loep genomen. Zelden een boek in handen gehad met zo’n uitgebreide bronverwijzing. Soms is een Duits woordenboek wel makkelijk bij dit boek


Nürnberg
nürnberg die letzte schlacht
die letzte Schlacht van David Irving. Uitgeverij Grabert. 2de hands nog goed verkrijgbaar. Ook hier geldt: Raadpleeg www.amazon.de  en rechtstreeks bij de aanbieder kopen. Ja, nu we toch met “besmette bronnen” bezig zijn kan ik dit ook wel aanprijzen. Ook deze auteur heeft al heel wat etiketten opgeplakt gekregen. Soms terecht, soms minder terecht. Maar toch.... om zijn geloofwaardigheid overeind te houden voor een groter publiek houdt hij zich angstvallig vast aan tastbare bronnen waarvan hij beweert copy in huis te hebben wat voor iedereen ter inzage is. Wie ben ik om dat te bestrijden? David Irving geeft een uitgebreid beeld over de aanloop naar het proces in Neurenberg en het verloop daarvan waar in 1946 een stel oorlogsmisdadigers terecht stonden. Een aantal daarvan wisten op raadselachtige wijze aan de (volgens de auteur en ondergetekende) verdiende galg te ontkomen. De strijd om de eer, de strijd om de waarheid boven tafel te krijgen en de zoektocht naar belastend materiaal, en hoe dat laatste soms verkregen is. Het is samengesteld uit dagboekfragmenten van de betrokken rechters, bewakend personeel van de gevangenis, aanklagers alsmede advocaten. Heel spannend om te lezen. Ook met MAVO Duits.


Wat op Nürnberg die letzte Schlacht naadloos aansluit is dit boek
Adolf hitler de vlucht naar argentinie
. Adolf Hitler, de vlucht naar Argentinië Geschreven door Simon Dunstan en Gerrard Williams ISBN 978-90-8998-218-6. Heel veel raadsels die David Irvin in zijn boek bij je achterlaat worden in dit boek ontrafeld en beantwoord. Naast het vluchtverhaal van Adolf worden heel veel bijzaken uitgebreid belicht. En juist die informatie maakt het voor mij duidelijk dat David Irvin in het hierboven besproken boek de spijkers heel goed op zijn kop slaat. Ook wat spelletjes van Prins Bernhard komen boven water. Ik heb het e.e.a. uit dit boek op internet nagetrokken. Helaas klop het allemaal wel. De vraag is of je nu wel of niet moet geloven in de stelling dat de grootste schurk aller tijden ontsnapt is..... Nou, die vraag krijg je min of meer zeer indirect beantwoord in het volgende boek, hieronder vermeld. Nou ja beantwoord..... het helpt je visie op dit vraagstuk verscherpen en nuanceren.


de boogeyman
De Boogeyman van Peter Stuivenberg. (uitgeverij Elma) Als ondersteuning is er nog een internetsite op de achtergrond voor meer nadere informatie. Een aanrader voor een ieder die een boek wil lezen over de hogere wereldpolitiek in “Jip & Janneke taal”. Bij de ene pagina val je van verbazing van de stoel af en bij de andere pagina lig je in een stuip van het lachen. Kortom een boek dat veel in beweging kan brengen bij je. Ook hier wederom een opeenstapeling van feiten waar je niet omheen kunt. En troost je met de gedachte dat sommige gebeurtenissen die Peter omschrijft in werkelijkheid nog veel smeriger in elkaar steken. En waarom dat zo is... lees dan maar de vorige boeken die ik U aanprijs. Daar staat het allemaal in.Peter Haisenko

Dan dit boek van Peter Haisenko England, die Deutschen, die Juden und das 20. Jahrhundert

ISBN 13: 9783940321039 Een Eye-opener 1ste klas. Het boek zet de politiek van Anglo-America in een verhelderend daglicht. En dat alles  in een vrij eenvoudige Duitse woordkeuze. Als bevlogen globetrotter (voormalig piloot Lufthansa) heeft hij de wereld beter leren kennen met eigen ogen. Steeds komt bij het uitdiepen van de rolverdeling van Anglo-America de vraag boven drijven wie hierin de hond en wie de staart is. Heel boeiend en uitermate leerzaam om te lezen. Op de vraag wie de Boogeyman is en waar hij woont krijg je in dit boek een klip en klaar verrassend antwoord.


Een Keerpunt In De Vaderlandse Geschiedenis is een boek van prof. K.G. van Wolferen  en co-auteur: J.H. Sampiemon ISBN 9789029076982 De auteurs, respectievelijk hoogleraar en publicist, stellen dat Nederland samen met de rest van Europa op een keerpunt in de geschiedenis is beland. Door de eenzijdig genomen beslissing van de Verenigde Staten om Irak aan te vallen, zonder de instemming van het merendeel van de Europese bondgenoten, is naar hun inzicht het Atlantische bondgenootschap beëindigd. En gelijk hebben ze.

 
x3de_Wereldoorlog.html
xHeartland-theory.html
xGevangen_Europa.html
xAfghanistan.html
xNine_eleven_%289_11%29.html
  
xYoutube.html
xLinks.html
x
xOproep.html
xContact.html

xBilderbergconferentie.html
 
xOorlogsmotieven.html
 
xHandelsoorlog.html
 
 
De site Derde-Wereldoorlog.nl is een initiatief van Willem Zweers