Bilderbergconferentie agenda
Agenda

Bilderbergconferentie

 
x3de_Wereldoorlog.html
xHeartland-theory.html
xNine_eleven_%289_11%29.html
xnato.html
xAfghanistan.html

xbaltische-staten.html
xturkije.html
xindia-pakistan.html
xmoslimgeweld.html
xsaudi-arabie.html
xirak.html
xsyrie.html
xEuropa.html
xverre-oosten.html
xnigeria.html
xiran-israel.html
xnoordpool.html
xOekraine.html

x
xOorlogsmotieven.html
xHandelsoorlog.html

xYoutube.html
xLinks.html
xLektuur.html
xContact.html
 
 

Nederlandse vertaling

Die einzige Weltmacht.

Amerikas Strategie der Vorherrschaft

x
x
x

Afdrukversie

Laptop

Desktop

E-Reader

iPad

Tablet

Afbeeldingen

x

YouTube

Presentatie

Nederlandse vertaling

Die einzige Weltmacht.

Amerikas Strategie der Vorherrschaft

Betere landkaart “Verweggistanlanden” >>

xhttp://www.lib.utexas.edu/maps/commonwealth/caucasus_cntrl_asia_pol_95.jpg
x3de_Wereldoorlog.html
xHeartland-theory.html
xNine_eleven_%289_11%29.html
xnato.html
xAfghanistan.html

xbaltische-staten.html
xturkije.html
xindia-pakistan.html
xmoslimgeweld.html
xsaudi-arabie.html
xirak.html
xsyrie.html
xEuropa.html
xverre-oosten.html
xnigeria.html
xiran-israel.html
xnoordpool.html
xOekraine.html

x
xOorlogsmotieven.html
xHandelsoorlog.html

xYoutube.html
xLinks.html
xLektuur.html
xContact.html
 
Agenda Bilderbergconferentie

Brzezinski - de oprichter van de Trilaterale Commissie - gooide middels zijn boek in 1997 de agenda van de Bilderbergconferentie op straat. Deze is gebaseerd op de Heartland Theory. Otto von Bismarck zal zich omdraaien in zijn graf...


Dat het fenomeen Bilderbergconferentie een geheim karakter heeft is algemeen bekend. Maar toch ligt in zekere zin de agenda van dit overlegorgaan sinds 1997 op straat. Ja, de details over de invullingen van de agenda, op welke wijze de doelen bereikt moeten / gaan worden.... Dat zijn details die ze ons niet aan de neus hangen.

Sinds 1954 bestaat dit orgaan en men had de eerste bijeenkomst in het gelijknamige hotel in Oosterbeek bij Arnhem.


  1. xDe Stuwende kracht

  2. xGlobale doelstelling

  3. bilderbergconferentieSoevereiniteit Europa

  4. the grand chessboardTrilaterale Commissie

  5. mackinderHet boek


  1. Heartland TheoryDe Stuwende kracht

De grote stuwende kracht, de strateeg, het meesterbrein achter deze geheimzinnige club is de heer Zbigniew Kazimierz Brzezinski. Wie is deze man ?
trilaterale commissie

Hij is op 28-3-1928 in Warschau geboren, is een Pools-Amerikaanse politiek wetenschapper en behoort met Henry Kissinger en Samuel Philips Huntington tot de "grijze kardinalen" onder de US wereldstrategen. Hij was van 1966-'68 adviseur van Lyndon B. Johnson en van 1977-1981 veiligheidsadviseur van US-president Jimmy Carter. Hij geldt ook als de belangrijkste adviseur van Barack Obama. Hij speelt naast David Rockefeller een belangrijke rol bij het opzetten van de "Trilaterale Commissie" en werd in 1973 haar eerste bestuurder. In 1981 keerde Brzezinski terug naar de commissie en had daarin tot 2009 een voortstuwende
rol. Thans fungeert hij als erevoorzitter en heeft zich naar de commissie toe als levenslange voogd verplicht. Brzezinski is professor voor de US-buitenlandse politiek aan de School of Advanced International Studies” (SAIS) v.d. John Hopkins University in Washington DC, adviseur voor het ”Centrum voor strategische en Internationale studies” (CSIS) in Washington DC, en auteur van gerenommeerde politieke analyses. Daarnaast praktiseert hij als adviseur voor meerdere grote US- en Internationale ondernemingen.  Eén van zijn meest bekende boeken is "The Grand Chessboard. American Primary and Its Geostrategic Imperatives". De Duitse versie hiervan: "Die einzige Weltmacht. Amerikas Strategie der Vorherrschaft", is gratis van internet te downloaden. De Nederlandse vertaling kunt U downloaden middels de koppelingen, die onderaan deze pagina zijn geplaatst. Dit boek is in 1997 door de auteur geschreven. Toen was er nog geen Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO/ SCO) (officieel juni 2001 na een aanloop van ca. 4 jaar opgericht) en ook nog geen BRICS (april 2011). Twee organisaties die wel degelijk invloed hebben op het verloop en invulling van de snode plannen die Brzezinski in zijn boek neerschrijft.


  1. OpsommingstekenGlobale doelstelling
De strategie / zienswijze die Brzezinski in het boek zijn neergeschreven zijn niet nieuw. Ze stammen uit 1904 ! Voor het eerst door Halford Mackinder onder de naam "The Heartland Theory" aan het papier  toe. Als de heer Brzezinski in zijn boek The Grand Chessboard aangeeft dat de zienswijze van Halford Mackinder zijn leidraad is, en daarnaast zien we dat de handel en wandel van Anglo-America NA 1997 precies volgens deze strategie zijn gegaan, dan mogen we ons ook afvragen hoe het vóór 1997 het politiek handelen van deze landen is geweest.  Kort & goed - komt het er op neer dat West-continentaal Europa en Japan als (eventueel militaire) springplank moeten dienen
voor de onderwerping van het Euro-Aziatische continent, met als hoofdprijs...: De onderwerping van Rusland en China.  Kijk, als Brzezinski dit in vrij grove bewoordingen in zijn boek aangeeft + rekening houdend met zijn politieke C.V. , dan mogen we ervan uitgaan dat dit de agenda van de Bilderbergconferentie is, die middels dit boek sinds 1997 op straat ligt. Hij is immers niet “zomaar” iemand die effe op een vrije dag een boekje schrijft. In 1997 wist hij al te schrijven dat het sociale zekerheidsstelsel van het Europese continent op de schop zal gaan. De moeilijkheden rond de Oekraïne, Rusland, de toenmalige knipoog van Obama naar Iran door de USA (waar van alles achter stak), het gedoe in de Verweggistan-landen. Ook hoe de relatie ligt tussen de USA en de EU, en wat er van onze soevereiniteit nog over is, komt in zijn boek zeer uitgebreid aan de orde. Verder is het mij opgevallen dat de auteur zijn lezers-publiek niet al te hoog inschat. Hij gaat in zijn verhaal er vanuit dat U en ik onbekend zijn met lectuur zoals op deze pagina vermeld is. Voor wie de literatuur uit deze windrichting gesneden koek is weet dat de heer Brzezinski heel merkwaardig (misschien wel te kwader trouw) bezig is als uitgerekend hij ons Europeanen gaat waarschuwen voor de Duitse knoet waaronder Europa gebukt zal gaan zodra Europa een eigen koers gaat varen zonder de USA of anders gezegd; Het Europese continent los van Anglo-Amerika (een soort Otto von Bismarck-concept). Immers; niemand anders dan dhr Brzezinski weet beter hoe de geheime diplomatie thans werkt en wat het in het verleden heeft opgeleverd. In ieder geval 2 wereldoorlogen, zie deze pagina In de geheime diplomatie is niets veranderd, het is nog smeriger geworden dan ooit te voren.


  1. OpsommingstekenTrilaterale Commissie

De „Trilaterale Commissie” werd in 1973 tijdens een Bilderberg-conferentie opgericht. Deze commissie wordt gefinancierd d.m.v. stichtingen, ondernemingen en private giften. De huidige voorzitter is de voormalige ECB-president Jean-Claude Trichet. De doelstelling van deze commissie is de economieën van de USA (lees Anglo-America), de EU en Japan in elkaar te schuiven. Het komt er dus op neer dat de handelsoverschotten van de EU en Japan het chronische handelstekort alsmede de torenhoge defensie-uitgaven van Anglo-America mogen compenseren. Anders gezegd.... De werkenden van de EU + Japan mogen de slaven spelen voor Anglo-America. Ja, Nout Rost van Tonningen is daar erg druk mee om dat zo te regelen. De werkenden hier mogen concurreren met collega’s in “lage-lonen-landen”. Overdrijven we niet een beetje ? Nee, zie de omschrijving van de vicieuze cirkel op de pagina Handelsoorlog & escalatie tot WO3


  1. OpsommingstekenHet boek

De Nederlandse vertaling van het boek "Die einzige Weltmacht. Amerikas Strategie der Vorherrschaft" vindt U onder de knoppen hieronder. Als U met het PDF-bestand van de afdrukversie naar een copyrette gaat heeft U een gedrukt exemplaar - ingebonden en wel - voor ongeveer € 10,- incl BTW. En dat tegen de prijs die in Duitsland voor een 2de-hands paperback werd betaald (€ 150,- of véél meer) is dit een koopje. U kunt het uiteraard ook middels de eigen printer afdrukken (66 A4-tjes)

Toegegeven... het is bijzonder taaie stof om te lezen. Maar als U van het eerste hoofdstuk + de conclusie in dit boek kennisneemt weet U al genoeg om een compleet beeld te vormen.

 
 
De site Derde-Wereldoorlog.nl is een initiatief van Willem Zweers